Sposób przygotowania:
Zimowy chlebek bananowy
Zalej rodzynki burbonem w niewielkim rondlu i doprowadź do wrzenia.Zdejmij rondelek z ognia przykryj i odstaw na godzinę tak,aby rodzynki wchłonęły płyn. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni.Do średniej miski wsyp mąkę,kakao,proszek do pieczenia,sodę oczyszczoną i sól i starannie wymieszaj.W dużej misce wymieszaj stopione masło z cukrem az się rozpuści.Mieszając dodawaj po jednym jajku a potem dołóż rozgniecione banany.Następnie wmieszaj rodzynki ekstrakt oraz cynamon.Partiami dodawaj mokre składniki do suchych,mieszaj drewnianą łyżką.Gotowe,wymieszane ciasto przełóż do formy keksówki i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz 1 1/4 godziny do suchego patyczka. Ciasto jest nadzwyczaj proste i zawsze się udaje,piękne aromaty w kuchni gwarantowane.