Sposób przygotowania:
Zimowy gulasz z burakami i ogórkiem kiszonymPrzygotowanie gulaszu 1

Oczyszczone mięso kroimy w większą kostkę. Buraki gotujemy w mundurkach.
Przygotowanie gulaszu 2

Obraną z łupin cebulę kroimy w cienkie piórka.
Przygotowanie gulaszu 3

Mięso razem z cebulą smażymy na patelni do czasu aż karkówka się ładnie zrumieni. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem ok. 1 godziny.
Przygotowanie gulaszu 4

Wędzoną kiełbasę kroimy w cienkie plasterki.
Przygotowanie gulaszu 5

Kiszone ogórki ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Przygotowanie gulaszu 6

Ugotowane buraki obieramy i kroimy w kostkę.
Przygotowanie gulaszu 7
Buraki, ogórki i kiełbasę dodajemy do gulaszu. Dusimy jeszcze przez ok. 10-15 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem. Podajemy z chlebem jako samodzielne danie bądź z ulubioną kaszą.