Ziołowa pasta z wędzonej makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso makreli oddzielić od skóry i szkieletu i zmielić z serem, jogurtem odrobiną soli, pieprzu. Dodać posiekane zioła. Wymieszać.

Ziołowa pasta z wędzonej makreli

Składniki:

Ziołowa pasta z wędzonej makreli

 

  • 1 wędzona makrela
  • 200 g białego sera
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki posiekanego świeżego oregano
  • 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku
  • 2 łyżki posiekanego świeżego estragonu (lub 1 łyżka suszonego)
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Pieprz
  • Sól

Sposób przygotowania:

Ziołowa pasta z wędzonej makreli
Mięso makreli oddzielić od skóry i szkieletu i zmielić z serem, jogurtem odrobiną soli, pieprzu. Dodać posiekane zioła. Wymieszać. Pastą można smarować kanapki, krakersy.