BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Złota rosa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Po upieczeni pojawia sie na ciescie zlote kropelki im mniej spieczone bialko tym wiecej rosy.

Złota rosa

Składniki:

Złota rosa

 

  • Ciasto:1/2 kostki margaryny,
  • 1/2 szkl cukru,
  • 2 szkl maki,
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia,
  • 2 jajka.
  • Masa serowa:1 kg twarogu,
  • 2 cukry waniliowe,
  • 1` szkl cukru, 2 jajka, 4 zoltka,+ 4 bialka na piane
  • 3/4 szkl mleka,
  • 2 budynie smietankowe zcukrem,
  • 1/2 szkl oleju..

Sposób przygotowania:

Złota rosa
Zagniesc ciasto i wlozyc na jedna godzine do lodowki. BLache wysmaroac tluszczem nastepnie wylozyc ciasto az po brzegi z bokami. Ser zemlec , dodac cukier, jajka. zmiksowac mikserem, Do mleka wcypac dwa budynie smietanowe z cukrem wymieszac wlac do sera i dokladnie zmiksowac.. Wlac mase serowa na ciasto i piec ok 40 minut, po tym czasi eubic piane z 4 bialek z 4 lyzkami cukru. Wylac na ciasto i piec na zloty kolor przez 20 min.