Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zmysłowy kotlet schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

aromatyczne kotlety z pomieszaniem wszystkich smaków

Zmysłowy kotlet schabowy

Składniki:

Zmysłowy kotlet schabowy

 

  • 40 dag schabu bez kości,
  • 4 łyżeczki chrzanu ostrego ze słoika,
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej,
  • mąka,
  • bułka tarta
  • 1 jajko kurze,
  • sól, pieprz, jarzynka,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Zmysłowy kotlet schabowy
kotlety rozbijamy, na jedną strone kładziemy łyzeczke chrzanu, pieprzymy, solimy, dajemy jarzynke, posypujemy mąka i dociskamy. Te strone kotleta na której jest chrzan wkładamy do jajka, smarujemy musztarda, oblepiamy jajkiem i panierujemy w bułce, Smazymy na oleju