Marcin1993

Marcin1993

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Żołądek wieprzowy z Palatynatu

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

potrawa dostarcz 672 kcal.

Żołądek wieprzowy z Palatynatu

Składniki:

Żołądek wieprzowy z Palatynatu

 

  • 1,5 kg ziemniaków gotujących się na twardo
  • 150g cebuli
  • 400g chudego boczku
  • 350g chudej wieprzowiny
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 1 łyżka posiekanego majeranku
  • 1,5 łyżki posiekanego cząbru
  • 3 łyżki oleju
  • kiszona kapusta
  • żołądek wieprzowy

Sposób przygotowania:

Żołądek wieprzowy z Palatynatu
Ziemniaki cebulę boczek i mieso wieprzowe pokroić w kostkę.Wymieszać doprawic do smaku. Żołądek wieprzowy wypełnić masą i zwiazać na końcach.W garnku zagotować taką ilość wody by żołądek nie dotykał dna .Gotować 2 godziny.Po kilku minutach kiedy żołądek napęcznieje przekłuć w kilku miejscach igłą by powietrze mogło się wydostać.Na patelni rozgrzać olej przyrumienić na nim ugotowany żołądek.Następnie pokroić w plastry i podawać z kiszoną kapustą.