Sposób przygotowania:
Żółta papryka faszerowana
Papryki ucinamy u góry z ogonkiem tzw. kapelusz ale nie wyrzucamy. Pozbywamy się nasion ze środka i myjemy, osuszamy. Przygotowujemy farsz z kaszy i grzybów leśnych.
Kaszę gotujemy w lekko posolonej wodzie, osączamy.
Grzyby leśne kroimy i obgotowujemy, następnie wlewamy nową wodę i gotujemy z solą i przyprawami do miękkości. Ugotowane kroimy drobniej i przekładamy do usmażonej cebulki razem mieszamy i przesmażamy wszystko, przyprawiamy do smaku. mieszamy wystudzoną kaszę z grzybami i wypełniamy papryki, przykrywamy odciętą końcówką.
Wstawiamy do garna z grubym dnem i dusimy podlane bulionem lub rosołem do miękkości. Pod koniec zagęszczamy powstały bulion śmietaną wymieszaną z mąką i podajemy ciepłe.
Kaszę gotujemy w lekko posolonej wodzie, osączamy.
Grzyby leśne kroimy i obgotowujemy, następnie wlewamy nową wodę i gotujemy z solą i przyprawami do miękkości. Ugotowane kroimy drobniej i przekładamy do usmażonej cebulki razem mieszamy i przesmażamy wszystko, przyprawiamy do smaku. mieszamy wystudzoną kaszę z grzybami i wypełniamy papryki, przykrywamy odciętą końcówką.
Wstawiamy do garna z grubym dnem i dusimy podlane bulionem lub rosołem do miękkości. Pod koniec zagęszczamy powstały bulion śmietaną wymieszaną z mąką i podajemy ciepłe.