Sposób przygotowania:
Żółte kaszotto z marchewką i kurkumą
Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu - każdy kto potrafi zrobić jajecznice jest w stanie przygotować to proste kaszotto - bardzo ładnie wyglądające na talerzu. Pamiętajcie że jemy tez oczami.
Na łyżce masła i odrobinie oliwy, szklimy cebulę, dorzucamy pora a po chwili selera.
Kiedy warzywa delikatnie sie przesmażą dokładamy pęczak, smażymy około 5-10 minut.
Na łyżce masła i odrobinie oliwy, szklimy cebulę, dorzucamy pora a po chwili selera.
Kiedy warzywa delikatnie sie przesmażą dokładamy pęczak, smażymy około 5-10 minut.
ETAP 1:
Następnie podlewamy całość wywarem - stopniowo. Kiedy płyn sie wchłonie - kolejną porcję.
Dodajemy kurkumę i masło - mieszamy. Czas na paski marchewki - delikatny ogień pod patelnią i przykrywamy na 5 minut. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
