katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zraz mielony w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny dodatek do obiadu.

Zraz mielony w sosie grzybowym

Składniki:

Zraz mielony w sosie grzybowym

 

  • Na zrazy

 

  • mięso mielone 30 dag
  • cebula 1/4 sztuki
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta 2 łyżki
  • woda 3 łyżki

 

  • Na sos

 

Sposób przygotowania:

Zraz mielony w sosie grzybowym
Grzyby myjemy,zalewamy gorącą wodą, moczyć 15-20 minut i gotujemy w tej samej wodzie. Grzyby wyjmujemy, można je pokroić. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy obraną i pokrojoną cebule.Szklimy. Dodajemy grzyby, oprószamy mąką, mieszamy. Podlewamy wywarem z gotowania grzybów, doprawiamy do smaku, dodajemy śmietanę i mieszamy. Do mięsa dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, jajko, bułkę i wodę. Doprawiamy do smaku i zarabiamy masę. Z masy formujemy zrazy i smażymy na rumiano. Polewamy przygotowanym sosem.