Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Zraziki siekane z wątroby wieprzowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać z ziemniakami i cebulką smażoną na maśle. Jako dodatek: sałatka z pomidorów.

Zraziki siekane z wątroby wieprzowej

Składniki:

Zraziki siekane z wątroby wieprzowej

 

  • 40 dag wątroby wieprzowej
  • 2 czerstwe bułki kajzerki
  • 100 ml mleka
  • 2 jajka
  • 2 średnie cebule
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki masła
  • 15 dag mąki pszennej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/4 łyżeczki suszonego majeranku
  • gałka muszkatołowa,
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zraziki siekane z wątroby wieprzowej
Bułki namoczyć w mleku. Odcisnąć. Zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajka, cebulę, mąkę, natkę pietruszki, majeranek, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku. Wyrobić na jednolitą masę. Formować niewielkie zraziki. Gotować w osolonej wodzie ok 10 min. Przełożyć na półmisek posypać posiekanym szczypiorkiem i polać stopionym masłem.

Tagi:

jajko jajka