Sposób przygotowania:
Zraziki z mięsa mielonegoEtap 1

Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, przyprawę w płynie, pieprz i bułkę tartą, dokładnie wymieszać.
Etap 2

Mięsną masę podzielić na 4 części. Każdą część mocno spłaszczyć.
Na każdym mięsnym placku ułożyć po plasterku wędzonki, kawałku sera i kawałku ogórka, zwinąć w ruloniki i uformować w duże, podłużne kotleciki.
Etap 3

Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać przyprawą do mięs, zrumienić z każdej strony.
Etap 4

Do mięsa dodać kostkę mięsną, wlać 1,5 szklanki wody. Dusić pod przykryciem po 10 minut z obu stron.
Etap 5

Mąkę dokładnie rozmieszać z pół szklanki zimnej wody, zagęścić tym sos. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dolać więcej wody.