katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ryżowe zraziki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Miks ryżowo mięsno pieczarkowy.

Ryżowe zraziki z pieczarkami

Składniki:

Ryżowe zraziki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ryżowe zraziki z pieczarkami
Do mięsa mielonego dodajemy ryż i 1/2 drobno posiekanej cebuli. Wbijamy jajka i doprawiamy do smaku. Pieczarki myjemy albo obieramy i kroimy w plasterki , przesmażamy na maśle i oprószamy solą. Dodajemy ok. 1 łyżki bułki tartej, mieszamy i przestudzamy. Dodajemy drobno pokrojone 1/4 cebuli i doprawiamy do smaku. Mięsno-ryżową masę dzielimy na potrzebną ilość zrazów. Robimy kulki, rozpłaszczamy, nakładamy farsz i zawijamy zraziki. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.