rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Zraziki ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobrze smakują z kaszą i kiszonym ogórkiem

Zraziki ze schabu

Składniki:

Zraziki ze schabu

 

  • 8 kotletów ze schabu bez kości
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 cebule
  • czosnek granulowany
  • olej
  • listek laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka wody

 

Sposób przygotowania:

Zraziki ze schabu
Kotlety wsadzić do woreczka foliowego i stłuc tłuczkiem do mięsa - posolić i posypać pieprzem . Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i obsmażyć bitki z obu stron .Przełożyć do garnka. Dodać drobno pokrojone cebule , wodę, listek i ziele . Dusić ok. 45 minut aż mięso będzie miękkie. Dołożyć koncentrat. Doprawić sos maggi .

Tagi:

beza schab bezy