Sposób przygotowania:
Zrazy cielęce z farszem z kiełbasy
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w poprzek włókien na 5 kotletów, rozbić przez folię tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Z kiełbasy zdjąć osłonkę, drobni posiekać i wymieszać z bułką tartą i śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Na przygotowane płaty mięsa nałożyć farsz i ciasno zwinąć w rulon. Spiąć wykałaczką lub zawinąć nitką, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Przecier pomidorowy, ketchup oraz łyżkę mąki wymieszać z małą ilością wody, dodać do miękkiego mięsa, zagotować. Mięso wyjąć, usunąć wykałaczki lub nitki, sos przetrzeć przez sito, przyprawić do smaku.