kkaarrcciiaa18

kkaarrcciiaa18

Kucharz
[Przepisów: 16]

Zrazy po duńsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zrazy po duńsku - danie mięsne

Zrazy po duńsku

Składniki:

Zrazy po duńsku

 

  • 40 dag szynki wieprzowej
  • 2 jaja
  • łyżka masła lub margaryny
  • 10 da ostrego żółtego sera w kawałku
  • łyżka natki pietruszki
  • mąka
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Zrazy po duńsku
Mięso podzielić na cztery porcje, lekko zbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem. Ugotowane na twardo i ostudzone jaja przekroić na połówki, ser pokroić w słupki takiej długości, by po zawinięciu nie wystawały ze zrazów. Na mięsie ułożyć ser żółty oraz połówki jaj, posypać natką pietruszki, ciasno zwinąć w rulonik, przewiązać nitką lub spiąć igłą i usmażyć na złoty kolor. Następnie zrazy przełożyć do rondla, wlać pół szklanki wody i dusić na niewielkim ogniu, aż będą bardzo miękkie. Podawać z ryżem, kaszą lub kluseczkami i surówką z czerwonej kapusty.

Tagi:

sery ser szynka