Zrazy Radziłłowskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

apetyczne smakowite i pachnące zrazy

Zrazy Radziłłowskie

Składniki:

Zrazy Radziłłowskie

 

  • Składniki:
  • 1 kg wołowiny
  • 150 g wędzonego boczku
  • 3 łyżki musztardy
  • 3 kromki chleba
  • 3 suszone grzyby
  • 3/4 szklanki bulionu
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 cebule
  • 5 łyżek smalcu
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zrazy Radziłłowskie
Przygotowanie: Mięso wołowe pokrajać w plastry każdy o grubości 1 cm i rozbić. Grzyby namoczone i odsączone gotować.Po wyjęciu skrajać w paski. Cebulę pokrajać, oraz ogórki, boczek, chleb.Mięso posmarować musztardą. Na każdej porcji położyć kawałek chleba,3 cząstki ogórka, boczku, cebuli. Całość posypać majerankiem. Obsmażyć na smalcu i udusić, podlewając obficie bulionem. Dodać sól oraz pieprz.