Sposób przygotowania:
Zrazy schabowe z zielonym nadzieniem
Mięso należy pokroić na plastry ok. 1 cm i rozbić tuczkiem jak na kotlety. Każdy kawałek doprawićsolą , pieprzem , ziołami, posmarować musztardą i posypać drobno posiekanym czosnkiem . Porę przekroić na pół , następnie w poprzek , tak aby powstały , kilkucentymetrowe paseczki. Pociętą porę wrzucamy na 2 minuty do wrzątku , odlewamy i studzimy. Szpinak należy umyć. Na przyprawione plastry mięsa kładziemy na przemian ostudzoną porę i liść szpinaku. Zawijamy roladę , związujemy , aby podczas smażenia się nie ropzdała. Powiązne roladki smażymy do zarumienienia na patelni. Aby były bardziej soczyste usmażone mięso wkładam do worka do pieczenia i w naczyniu żaroodpornym piekę około 30 min w temperaturze 180'c. Można je też podusić w rosole z dodaykiem liścia laurowego , kilkoma ziarnami ziela angielskiego i pokrojoną w piórka cebulą. Ja robiłam te roladki na dwa sposoby , i nie chwaląc się zarówno te z piekarnika , jak i te z rosołu wyszły pyszne.