malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zrazy w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię takie roladki w sosie, bo możemy nim polewać ziemniaczki. Moja rodzina przepada za nimi, są miękkie.

Zrazy w sosie koperkowym

Składniki:

Zrazy w sosie koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Zrazy w sosie koperkowym
Plastry schabu rozbijamy bardzo cienko, następnie oprószamy solą, pieprzem, papryką. Na każdego każdego plastra układamy ser. Zwijamy w roladki. Następnie obsmażamy na złoto. Przekładamy do garnka. Dodajemy bulion, śmietanę, koper, pokrojone drobno pieczarki. Gotujemy pod przykryciem 20 minut. Dodajemy pokrojone pomidory oraz śmietanę. Gotujemy 30 minut. Podajemy na półmisku z powstałym sosem.

Tagi:

sery ser schab