lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zrazy wieprzowe z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zrazy wieprzowe z mozzarellą

Zrazy wieprzowe z mozzarellą

Składniki:

Zrazy wieprzowe z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Zrazy wieprzowe z mozzarellą
Ser mozzarella pokrój w plastry.Do mięsa mielonego wbij jedno jajo,dodaj sól,pieprz do smaku i wyrób masę.Z masy uformuj placuszki,na każdym z nich połóż plaster sera.Uformuj zrazy.Około 2 łyżki bułki tartej wymieszaj z 4 łyżkami sezamu.Jajo roztrzep.Zrazy panieruj w mące,następnie w jaju i bułce tartej z sezamem.Smaż je ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju i podawaj.