ziabkaa17

ziabkaa17

Kucharz
[Przepisów: 5]

Zrazy wołowe 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięciutkie mięso rozpływające się w ustach:)

Zrazy wołowe 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy wołowe 2

 

Sposób przygotowania:

Zrazy wołowe 2
Mięso wołowe przykrywamy folią spożywczą i delikatnie rozbijamy tłuczkiem na cienki płat.Cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Ogórka kiszonego obieramy ze skórki i również kroimy w kosteczkę. Boczek kroimy drobno lub w paski. Mięso oprószamy świeżo zmielonym pieprzem, smarujemy musztardą. Przy jednym boku układamy cebulę,boczek i ogórka i zawijamy w roladę.Spinamy wykałaczka.Na patelni rozgrzewamy oliwę a mięso oprószamy mąką , smażymy na złoto .Następnie podlewamy ok 3 szklankami wody dodajemy liść, zielę i kostkę rosołową. Dusimy pod przykryciem około 2 godzin.Smacznego
Zrazy wołowe 2
rozbite mięso posypane świerzym pieprzem
Zrazy wołowe 2
składniki do roladek drobno posiekane
Zrazy wołowe 2
rozbite mięso posmarowane musztardą
Zrazy wołowe 2
cebula boczek i ogórki na mięsie wystarczy zawinąć