Sposób przygotowania:
Zrazy wołowe pachnące chrzanem
Miąso umyć, osuszyć, oczyścić z ewentualnych błon i tłuszczu. Pokroić na 4 plastry, ubić delikatnie tłuczkiem do miąsa, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce co najmniej na 30 minut. Z kiełbasy zdjąć osłonką, drobno posiekać. Wymieszać z chrzanem, pokruszonym chlebem i śmietaną. Doprawić do smaku. Nałożyć farsz na plastry miąsa, zwinąć w rulonik, obwiązać dokładnie bawełnianą nicią, oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zrumienić miąso. Cebulą obrać i pokroić w piórka, dodać do miąsa. Wszystko skropić wodą i dusić. Gdy miąso jest wpółmiąkkie, dodać ketchup oraz pozostałą mąką, wymieszaną z małą ilością zimnej wody. Sos przetrzeć.