paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

zrazy wołowe z morelami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

nowa odsłona wołowiny ze słodkim posmakiem

zrazy wołowe z morelami

Składniki:

zrazy wołowe z morelami

 

Sposób przygotowania:

zrazy wołowe z morelami
Mięso płuczemy pod bieżącą wodą. Staramy się oczyścić je z tłuszczu i żył. Następnie kroimy je w plastry. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem. Kolejnym krokiem jest oprószenie ich solą i pieprzem. Następnie obtaczamy je w mące i podsmażamy na oleju. Po ich usmażeniu na pozostałym tłuszczu szklimy cebulę obraną i posiekaną w kostkę. Morele myjemy wyjmujemy z nich pestki i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do cebuli. Chwile razem smażymy i dodajemy mięso. Miód i sos sojowy rozrabiamy z 150 ml wody i zalewamy tym mięso. Dodajemy szczyptę tymianku, estragonu i goździk. Tak dusimy pod przykryciem do momentu zmięknienia mięsa.

Tagi:

sosy wołowina