zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Zrazy z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na Zrazy z grzybami

Zrazy z grzybami

Składniki:

Zrazy z grzybami

 

  • 3/4 kg schabu
  • 10 dag żółtego sera
  • 1/3 kg grzybów mrożonych
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 małego pora
  • 1 szklanka śmietanki 30 %
  • sol, pieprz
  • kilka listków natki pietruszki
  • olej i masło

Sposób przygotowania:

Zrazy z grzybami
Schab pokrój na porcje, każdą lekko rozbij. Ułóż po kawałku sera żółtego, zawiń i usmaż ze wszystkich stron na dużym, a potem dosmaż na małym ogniu. Paprykę i pora oczyść, umyj, osusz i pokrój. Grzyby rozmroź, oczyść, dokładnie, osącz. Duże, pokrój je na mniejsze części. Przesmaż na maśle, wyjmij, i na tej samej patelni przesmaż warzywa. Przypraw do smaku. Do warzyw dodaj grzyby i jeszcze raz przesmaż, zalej śmietaną i gotuj do zgęstnienia sosu. Podawaj z usmażonym schabem. Udekoruj natką pietruszki.