Sposób przygotowania:
Zrazy z indyka
Filety opłukać, osączyć i pokroić na cztery płaty. Rozbić lekko tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Cebulę obrać i razem z natką posiekać drobniutko. Każdy płat posmarować musztardą, posypać, cebulą i natka pietruszki, przykryć plastrem bekonu, zwinąć, obwiązać nićmi na krzyż, oprószyć mąką. Pory umyć, osuszyć, białe części przeciąć wzdłuż i wyłożyć nimi wysmarowany tłuszczem rondel. Na porach ułożyć zrazy, podlać bilonem doprawionym gałką muszkatołową i pieprzem. Na każdy zrazik położyć plaster masła, wstaw do gorącego piekarnika i piec około 1 godziny. Do śmietany wbić żółtko, rozkłócić dodać sól i pieprz i polać nim zrazy, piec jeszcze 10 minut.