pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Zrazy z kury

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepyszne danie na obiad świąteczny lub niedzielny

Zrazy z kury

Składniki:

Zrazy z kury

 

  • sól , pieprz
  • 5 dag tłuszczu
  • 5 dag szynki
  • 5 dag groszku
  • opakowanie pasztetu DROP
  • 10 plasterków sera żóltego
  • mąka
  • 2-3 szt, piersi z kury
  • 10 szt. grzanek
  • pietruszka (natka)
  • 3 jajka

Sposób przygotowania:

Zrazy z kury
Mięso podzielić na kawałki. Przyprawić i oprószyć mąką. Usmażyć. Grzanki posmarować pasztetem. Nałożyć zrazy. Wstawić do piekarnika na 10-15 minut. Jaja roztrzepać. Dodać szynkę, którą wcześniej pokroimy w paseczki. Kolejno dodawać: groszek, natkę pietruszki posiekaną i przyprawić. Wlać na tłuszcz usmażyć z obu stron. Wykroić foremką 8-10 omlecików i ułożyć je na zrazach. Położyć na nich cienki plasterek sera.