Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Zrazy z papryką i mozarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne zrazy z mozarellą, papryką i natka pietruszki w środku, i pieczarkami na zewnątrz :) polecam!

Zrazy z papryką i mozarellą

Składniki:

Zrazy z papryką i mozarellą

 

  • 500g karczku wieprzowego
  • pół czerwonej papryki
  • 8 pieczarek
  • natka pietruszki
  • 100g mozarelli
  • musztarda dijon
  • sól prowansalska
  • pieprz
  • 3 ząbki czosnku
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z papryką i mozarellą
Karkówkę podzielić na 5 kotletów, rozbić tłuczkiem bardzo cienko. Każdy z nich posmarować musztardą, do środka włożyć dwa paseczki papryki, łyżeczkę pokrojonej drobno w kosteczkę mozarelli i trochę posiekanej natki pietruszki. oprószyć pieprzem, zwinąć w roladki, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Następnie gotowe zrazy poukładać ciasno obok siebie na spodzie garnka, posolić, a na pozostałym po nich oleju, usmażyć na rumiano pokrojone w ćwiartki pieczarki. Pieczarki wyłożyć na roladki, dodać pokrojony drobno czosnek, podlać wodą, dusić ok.30min na wolnym ogniu, posypać natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem wedle uznania.

Tagi:

papryka