lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zrazy z pysznym schabem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne tak powiedział mój mąż kiedy spróbował :)

Zrazy z pysznym schabem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy z pysznym schabem

 

  • 1kg schabu bez kości

 

  • 7 plastrów łososiowej surowej

 

  • 7 plastrów sera gouda

 

 

 

 

  • sos Party Dip Meksykański 1 sztuka ( Rozrabiamy go jak piszę na opakowaniu )

 

  • wino półwytrawne czerwone 100ml

Sposób przygotowania:

Zrazy z pysznym schabem
1. Schab kroimy w plastry myjemy osuszamy. 2. Doprawiamy solą i pieprzem i odrobiną czosnku z młynka. 3.Na każdy plaster schabu ( lekko rozbitego ) kładziemy plaster surowej łososiowej i plaster sera. 4. Rozrabiamy sos Party Dip Meksykański i łyżeczką nakładamy na ser. 5. Zwijamy zraziki i wykałaczkami spinamy. 6. Smażymy na oleju rzepakowym z obu stron. 7. Przekładamy do garnuszka i zalewamy sosikiem jaki nam się wytworzył z pieczenia . 8. Dolewamy wody aby zakryło mięso i dusimy , robi nam się sos dolewamy wina i dusimy , aż nam się wygotuje połowę wtedy nasz sos jest już idealny :)
Zrazy z pysznym schabem
1. Schab kroimy w plastry myjemy osuszamy. 2. Doprawiamy solą i pieprzem i odrobiną czosnku z młynka. 3.Na każdy plaster schabu ( lekko rozbitego ) kładziemy plaster surowej łososiowej
Zrazy z pysznym schabem
Na plaster łososiowej kładziemy plaster sera
Zrazy z pysznym schabem
Rozrabiamy sosk meksykański i łyżeczka nakłądamy na ser
Zrazy z pysznym schabem
Zwijamy zraziki i wykałaczkami spinamy , smażymy na oleju rzepakowym