Sposób przygotowania:
Zrolowana karkóweczka
Kotlety z karkówki umyć i osuszyć. Każdy z nich oprószyć solą zmiękczającą i odstawić na 20 minut. W międzyczasie przygotować farsz : na patelni rozgrzać olej ryżowy, wrzucić pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę i paprykę i podsmażyć. Dodać kaszę mannę i kapary odsączone z zalewy, doprawić do smaku i wymieszać. Po upływie 20 minut rozbić tłuczkiem do mięsa karkówkę na płaty. Na każdy z nich nałożyć po 1/3 farszu, zwinąć w roladki. Każdą roladkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i zawiązać końce. Włożyć je do garnka, zalać zimną wodą i gotować od zagotowania wody 35 minut. Po ugotowaniu i zdjęciu z nich folii można podsmażyć na złoty kolor ( ja tak zrobiłam ). Roladki podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej.
evita0007
zewa
To właśnie dzięki Tobie robię tak roladki .
Dziękuję za super metodę :)
evita0007
A ja dziękuję że wymyślili cos takiego jak telewizorek ^^ bo właśnie w tym cudownym urządzeniu, w jakimś programie podpatrzyłam tą metodę i też mi bardzo przypadła do gustu ;)
zewa
Faktycznie, ja widziałam w " Zapraszam do stołu " w wersji angielskiej. Ale źle facet zawinął i mu się prawie rozleciało.
evita0007
Tak Ewciu własnie w tym programie to zobaczyłam.Tak go polubiłam że oglądam wszystkie odcinki,duzo można się ciekawych rzeczy nauczyć :-)
zewa
Ha, ha ja też oglądam. Nagrywam sobie i potem lecę bez reklam.
evita0007
No ja nie nagrywam ale na szczęście tam są reklamy krótkie.W ogóle ten program jest fajniejszy niż nasi 'ugotowani' tam wszystko na wesoło a u nas tak wszystko sztucznie ;)^^
Natala1210