zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Zrolowana karkóweczka

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Bardzo spodobała mi się metoda gotowania w folii. Dziś karkówka.

Zrolowana karkóweczka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zrolowana karkóweczka

 

Sposób przygotowania:

Zrolowana karkóweczka
Kotlety z karkówki umyć i osuszyć. Każdy z nich oprószyć solą zmiękczającą i odstawić na 20 minut. W międzyczasie przygotować farsz : na patelni rozgrzać olej ryżowy, wrzucić pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę i paprykę i podsmażyć. Dodać kaszę mannę i kapary odsączone z zalewy, doprawić do smaku i wymieszać. Po upływie 20 minut rozbić tłuczkiem do mięsa karkówkę na płaty. Na każdy z nich nałożyć po 1/3 farszu, zwinąć w roladki. Każdą roladkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i zawiązać końce. Włożyć je do garnka, zalać zimną wodą i gotować od zagotowania wody 35 minut. Po ugotowaniu i zdjęciu z nich folii można podsmażyć na złoty kolor ( ja tak zrobiłam ). Roladki podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej.
Zrolowana karkóweczka
W międzyczasie przygotować farsz : na patelni rozgrzać olej ryżowy, wrzucić pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę i paprykę i podsmażyć..
Zrolowana karkóweczka
Na każdy z nich nałożyć po 1/3 farszu, zwinąć w roladki..
Zrolowana karkóweczka
roladki można podac z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej.