Sposób przygotowania:
Zrolowane wieprzowe polędwiczki
Podgrzybki czyścimy, płuczemy i kroimy w cienkie plastry. Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę. Przesmażamy na rozgrzanym maśle. Gdy cebula się zrumieni, dodajemy grzyby i smażymy 2-3 minuty. Podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 5 minut, odstawiamy do przestudzenia. Polędwiczki oczyszczamy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozcinamy wzdłuż głęboko na całej długości, zaczynając od środka, aby otrzymać jeden płat mięsa.Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na 3/4 powierzchni układamy warstwę grzybów i rolujemy polędwiczki. Związujemy sznurkiem lub białą nitką. Roladki podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podlewamy 1/3 szklanki wody i dusimy na wolnym ogniu około 15 minut. Gdy polędwiczki lekko przestygną, usuwamy sznurki. Na drugą patelnię wrzucamy pozostałe podduszone grzyby z cebulką i od razu podlewamy je śmietaną. Smażymy na niewielkim ogniu około 5 minut, aby nieco zredukować ilość sosu. Wsypujemy mąkę orzechową (a więc zmielone orzechy arachidowe), doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy polędwiczki wieprzowe i dusimy pod przykryciem 2-3 minuty. Podajemy z ulubionymi dodatkami.