Sposób przygotowania:
Zupa ala'mexicana z kiełbasą i pieczarkami
Bulion w kostkach rozpuszczamy w 2 l. wody. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy aż odparują nadmiar wody. Cebulę kroimy w drobną kostkę, kiełbasę w półplasterki a paprykę w paski. Warzywa podsmażone na patelni dodajemy do buliony.
Po ok. 15 minutach dodajemy odsączoną fasolę i koncentrat pomidorowy. Danie zaciągamy mąką. Solimy i pieprzymy do smaku.
Doprawiamy też słodką papryka. Zupa powinna mieć wyraźny, pikantny smak. .
Po ok. 15 minutach dodajemy odsączoną fasolę i koncentrat pomidorowy. Danie zaciągamy mąką. Solimy i pieprzymy do smaku.
Doprawiamy też słodką papryka. Zupa powinna mieć wyraźny, pikantny smak. .