Zupa Bankietowa Beaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam na szczególne uroczystości

Zupa Bankietowa Beaty

Składniki:

Zupa Bankietowa Beaty

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • marchew
  • por
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 serki topione kremowe (śmietankowy lub pieczarkowy) te w kiełbaskach
  • 1/3 szkl śmietany
  • 2 płaskie łyżki maki
  • koperek
  • kostka rosołowa
  • liść laurowy
  • 2 litry wody

 

Sposób przygotowania:

Zupa Bankietowa Beaty
Mięso przyprawić według uznania i formować małe kuleczki. Wrzucić na wrzątek. Trochę podgotować, dodać kostkę rosolwą, liść laurowy, pokrojone pieczarki por i marchewkę. Gotować na małym ogniu aż warzywa będę miekkie. Dodać serki topione i mieszać do ich roztopienia, dodać śmietanę, i mąkę wymieszana z wodą, wsypać koperek i dodać przyprawy. Polecam curry i pieprz ziolowy.

Tagi:

mięso mak