szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Zupa boczniakowo - pieczarkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna zupa z boczniakami ipieczarkami.

Zupa boczniakowo - pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa boczniakowo - pieczarkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa boczniakowo - pieczarkowa
Boczniaki kroimy na paski, a pieczarki na plasterki. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy na cienkie plasterki, a seler na kawałki. Cebule obieramy i kroimy na ósemki. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy warzywa a następnie przygotowane grzyby. Podsmażamy ok 10 minut mieszając co jakiś czas. W garnku grzejemy bulion i dodajemy do niego zawartość patelni. Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy jogurt, mieszamy, zagotowujemy i podajemy z zieloną pietruszka.
Zupa boczniakowo - pieczarkowa
Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki
Zupa boczniakowo - pieczarkowa
Na patelni podsmażamy przygotowane warzywa
Zupa boczniakowo - pieczarkowa
Dodajemy przygotowane pieczarki i boczniaki
Zupa boczniakowo - pieczarkowa
Warzywa i grzyby przekładamy do bulionu i dodajemy przyprawy