Sposób przygotowania:
Zupa Bogów
Na rozgrzanym oleju w garnku smarzyć pokrojoną w kostkę cebulę i utarty czosnek.
Dodać następnie pokrojoną w kostkę marchewkę, liść laurowy i dobrze opłukaną soczewicę. Wszystko zalać około litrem zimnej wody.
Całość gotować około pół godziny, aż soczewica zmięknie.
Pomidory obrać ze skórki,posiekac je i dodać do wywaru. Kolejno dodać koncentrat oraz przyprawić solą i pieprzem oraz oregano. Gotować przez kolejne 20 minut.
Przed podaniem przyprawić octem.
Dodać następnie pokrojoną w kostkę marchewkę, liść laurowy i dobrze opłukaną soczewicę. Wszystko zalać około litrem zimnej wody.
Całość gotować około pół godziny, aż soczewica zmięknie.
Pomidory obrać ze skórki,posiekac je i dodać do wywaru. Kolejno dodać koncentrat oraz przyprawić solą i pieprzem oraz oregano. Gotować przez kolejne 20 minut.
Przed podaniem przyprawić octem.