Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z ryżem i białym serem
Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę dość drobno kroimy. Pora oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. W garnku rozpuszczamy masło.
Wrzucamy cebulę, por i marchew i zostawiamy na ogniu 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Następnie wlewamy wodę, wrzucamy listek laurowy, dodajemy ryż, solimy do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy 5 minut. Dodajemy do zupy umyte i podzielone na różyczki brokuły.
Gotujemy około 10 minut. Doprawiamy pieprzem. Dodajemy śmietanę oraz biały ser i mieszając trzymamy na ogniu jeszcze około 1-2 minuty.
Wrzucamy cebulę, por i marchew i zostawiamy na ogniu 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Następnie wlewamy wodę, wrzucamy listek laurowy, dodajemy ryż, solimy do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy 5 minut. Dodajemy do zupy umyte i podzielone na różyczki brokuły.
Gotujemy około 10 minut. Doprawiamy pieprzem. Dodajemy śmietanę oraz biały ser i mieszając trzymamy na ogniu jeszcze około 1-2 minuty.