Sposób przygotowania:
Zupa bukiet warzyw wg Wioli
Skrzydelka drobiowe oplukac pod biezaca woda, wlozyc do garnka, zalac woda i gotowac. W miedzyczasie przygotowac warzywa do zupy. Marchewke umyc, pokroic w paski lub plasterki, obmyc wszystkie inne warzywa, pokroic w plasterki lub kostke, fasolke szparagowa pozbawic koncowek, oplukac i pokroic w kostke badz wrzucic w calosci. Po ok.40 minutach gotowania wrzucac do wywaru ze skrzydelek warzywa (bez ziemniakow) i gotowac do miekkosci. Na 20 minut przed koncem gotowania, wrzucic do zupy pokrojone w kostke, oplukane i obrane ziemniaki i gotowac. Wszystko przyprawic odrobina kucharka, dodac szczypte ostrej papryki mielonej. wymieszac. Podprawic koncentratem pomidorowym. Zupe zaprawic po ugotowaniu smietana lub jogurtem, dosypac starty ser zolty, najlepiej taki o ostrzejszym smaku. Mozna tez doprawic zupe serkiem topionym wedle uznania. Calosc posypac zielona pietruszka. SMACZNEGO!
kinga