Zupa buraczkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i aromatyczna zupka

Zupa buraczkowa

Składniki:

Zupa buraczkowa

 

  • 1 kg - ziemniaki,
  • 2 szt - buraki,
  • 1 szt - marchewka,
  • 1 szt - pietruszka,
  • 1 op - fasola czerwona z puszki,
  • 3 łyżki - śmietana,
  • 1 szt - listek laurowy,
  • przyprawa uniwersalna do potraw,
  • pieprz,

 

Sposób przygotowania:

Zupa buraczkowa
Ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka zalać wodą i zagotować. Dodać listek laurowy. Buraki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Fasolę odsączyć i opłukać. Pod koniec gotowania dodać starte buraki oraz fasolę. Wszystko razem zagotować. Dodać śmietanę oraz doprawić do smaku pieprzem i przyprawą. Wymieszać i gotować jeszcze około 5 minut.