Sposób przygotowania:
Zupa buraczkowa z brokułami
Do garnka w którym będziemy gotować zupę wlewamy 3łyżki oleju, rozgrzewamy.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do garnka i smażymy na małym ogniu około 5 minut. Wlewamy olej, wrzucamy skrzydełka liście lurowe i ziele angielskie, gotujemy 15 minut.
Warzywa obieramy. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Marchewkę, pietruszkę,ziemniaki i seler kroimy w małą kostkę, wrzucamy do garnka. Buraki trzemy na tarce o dużych oczkach. Wrzucamy do garnka.
Gotujemy na małym ogniu 25 minut pod przykryciem.
Następnie wsypujemy mieszankę lub ulubioną kaszę, wrzucamy różyczki brokuła i przyprawiamy.
Gotujemy 15 minut.
Na koniec zabielamy śmietaną.
Smacznego.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do garnka i smażymy na małym ogniu około 5 minut. Wlewamy olej, wrzucamy skrzydełka liście lurowe i ziele angielskie, gotujemy 15 minut.
Warzywa obieramy. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Marchewkę, pietruszkę,ziemniaki i seler kroimy w małą kostkę, wrzucamy do garnka. Buraki trzemy na tarce o dużych oczkach. Wrzucamy do garnka.
Gotujemy na małym ogniu 25 minut pod przykryciem.
Następnie wsypujemy mieszankę lub ulubioną kaszę, wrzucamy różyczki brokuła i przyprawiamy.
Gotujemy 15 minut.
Na koniec zabielamy śmietaną.
Smacznego.