zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

bardzo smaczna zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Składniki:

Zupa cebulowa

 

  • 90dag cebuli
  • 40g maki
  • 325ml rosolu
  • 45ml oliwy
  • 100ml wina
  • 1 zabek czosnku
  • lisc laurowy
  • musztarda
  • sol
  • pieprz
  • 50dag zoltego startego sera
  • chleb tostowy

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa
Cebule przekroic na pol,nastepnie w plasterki,wrzucic na rozgrzany olej razem czosnkiem przetartym przez praske,smazyc na zloty kolor okolo 10min.Make wsypac do garnka,rozprowadzic rosolem.Zagotowac dodac listek laurowy.Przyprawic do smaku sola i pieprzem oraz musztarda.Gotowac na malym ogniu przez 20min.Do malych miseczek wlozyc po kromce chleba tostowego.Zalac zupa,posypac startym serem,oraz siekana natka z pietruszki,zapiekac chwile w goracym piekarniku