Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa 3
Cebulę obierz z łupinek i bardzo drobno pokrój ( ja używam do tego rozdrabniacza ). W garnku w którym będziesz gotować zupę wrzuć masło, dodaj cebulę i podsmaż cebulę. W osobnym garnku wrzuć kostki i zalej 3 litrami przegotowanej wody ( ja gotuję wodę w czajniku i zalewam taką wodą ), dosyp warzywko. Jak cebula będzie już podsmażona wlej bulion i zagotuj. Nie przykrywaj garnka. Jak zacznie wrzeć, to pogotuj ok 5 min. Wlej teraz śmietanę rozrobioną z mąką ( mąkę używam jako zagęstnika ale możesz również użyć zasmażki :)). Aby nie porobiły się "gluty", użyj miksera. Na najniższych obrotach zmiksuj "glutki" w zupie. Ugotowane ziemniaki roztłucz z masłem. Na spód miseczki wyłóż po łyżce i zalej zupą, dodaj po kromce tosta lub wrzuć groszek ptysiowy. Smacznego