ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Zupa cebulowa Ani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo sycąca i dodająca energii szczególnie zimą

Zupa cebulowa Ani

Składniki:

Zupa cebulowa Ani

 

  • 25 dag cebuli
  • 3 wołowe kostki rosołowe
  • 5 dag masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 3 łyżki brandy
  • 8 kromek bagietki
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa Ani
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na maśle i oprószyć mąką.Chwilę smażyć,a następnie dodać zmiażdżony ząbek czosnku.Z kostek rosołowych przygotować bulion.Do bulionu dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem,wlać wino i brandy.Wszystko przyprawić do smaku i gotować około 15 min.Wlać do miseczek. Przygotowanie grzanek: Kromki bagietek posmarować masłem i ułożyć po plasterku sera żółtego.Podpiec w piekarniku około 5 min.Podawać z gorącą zupą.

Tagi:

sery ser cebula