Sposób przygotowania:
zupa cebulowa palce lizać
cebule obieramy i szatkujemy wraz z czosnkiem. Na patelnie wlewamy kilka łyżek oliwy lub oleju i wrzucamy cebulę z czosnkiem, smazymy aż cebula stanie się słodka lecz należy uważac aby nie zbrązowiała. Pod koniec smażenia dodajemi odrobine chili bub kilka płatków chili (suszonych). Wywar warzywny zagotowujemy i dodajemy do tego usmażoną cebule wraz z czosnkiem oraz chili. Doprawiamy odrobiną ziół prowansalskich oraz pieprzem i solą do smaku gotujemy prze zokoło 20 min. Po tym czasie zupe wlewamy do malaksera i ucieramy na gładka masę , W czasie jak zupa się gotuje przygotowujemy grzanki. Bagietkę kroimi na kromki wg uznania nacieramy czosnkiem układamy pokrojone pomidorki koktajlowe posypujemy sola i pieprzem posypujemy serem i zapiekamy kilka minut w piekarniku. Zupę nalewamy do miseczek a na wierzch kladziemy po 1 lub 2 grzankach przybieramy bazylią. naprawde samczne i bardzo szybkie. Polecam tą zupkę robie naprawde często bo jest pyszna i szybko się ją robi.