Sposób przygotowania:
zupa cebulowa z grzanką
do garnka nalewamy ok 2 litrów wody, wrzucamy do niej 2 kostki rosołowe.nastawiamy na średni palnik.Marchewke obieramy i myjemy.Ścieramy na tarce na grubych oczkach bezpośrednio do garnka.cebulę obieramy odcinamy "korzonek" i kroimy w krążki średniej grubości.Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i pokrojoną cebule wrzucamy na patelnie.Posypujemy majerankiem i tak razem przesmażamy często mieszając aby cebula się nie przypaliła.Kiedy cebulka będzie miękka wrzucamy do garnka z marchewką.Mieszamy.Gotujemy ok 15 minut.Pomidory z puszki wrzucamy również do garnka( jeśli pomidory są całe musimy je najpierw wyciągnąć z puszki i pokroić w kostkę), całość również gotujemy ok 15 minut.W między czasie przygotowujemy grzanki.Chleb kroimy na kromki, oliwę rozgrzewamy na patelni, obsmażamy chleb z obu stron kładąc z jednej strony ser żółty i przykrywamy aby się stopił.Tak gotowe grzanki przekładamy na talerz i zalewamy gotową zupą cebulową.Zupę tą możemy równiez podać z ziemniakami wkrojonymi do zupy....:)