Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z grzankami
Obraną cebule pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na patelni na rozgrzanej margarynie.
Bulion warzywny wrzucić do gotującej wody. Po chwili do wody wrzucić również podsmażoną cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Grzanki:
Chleb pokroić w kostkę i podsmażać na patelni na rozgrzanym tłuszczu.
Gotową zupę wraz z grzankami wlać do talerza, a na koniec dodać trochę startego sera żółtego.
Bulion warzywny wrzucić do gotującej wody. Po chwili do wody wrzucić również podsmażoną cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Grzanki:
Chleb pokroić w kostkę i podsmażać na patelni na rozgrzanym tłuszczu.
Gotową zupę wraz z grzankami wlać do talerza, a na koniec dodać trochę startego sera żółtego.