olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zupa cebulowa z grzankami i chorizo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa cebulowa z cebulą podsmażoną na maśle oraz pokrojoną na kawałki, a następnie podsmażoną kiełbasą chorizo.

Zupa cebulowa z grzankami i chorizo Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa cebulowa z grzankami i chorizo

 

  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • 8 cebul
  • 100 gram kiełbasy chorizo
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka soli,
  • ¼ łyżeczki pieprzu,
  • 1/8 łyżeczki gałki muszkatałowej
  • 3 kromki pieczywa razowego
  • 1 opakowanie serka topionego
  • 1 pęczek szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z grzankami i chorizo
Cebulę obieram, a następnie kroję. Przygotowaną cebulę podsmażam na maśle, a następnie dodaję do bulionu. Całość doprawiam solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do bulionu dodaję także pokrojoną i podsmażoną kiełbasę chorizo i gotuję przez około 10 minut. Pod koniec gotowania dodaję do zupy ser topiony oraz drobno pokrojony szczypiorek. Z chleba razowego robię grzanki, które następnie dodaję do miseczek z zupą.
Zupa cebulowa z grzankami i chorizo
Cebulę obieram, a następnie kroję w kostkę.
Zupa cebulowa z grzankami i chorizo
Przygotowaną cebulę podsmażam na maśle, a następnie dodaję do bulionu.