Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z jabłkiem
Obraną cebulę pokroić w ćwiartki.Cebulkę ze szczypiorem oczyścić i pokroić na kawałki o długości ok. 2 cm.Boczek pokroić w cienkie paski i krótko podsmażyć na maśle.Dodać czerwoną cebulę i cebulę ze szczypiorem,zeszklić.Całość oprószyć mąką,wlać bulion i śmietanę.Wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Jabłko obrać,usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać je do zupy 5 minut przed końcem jej gotowania.Doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem każdą porcję można posypać startym żółtym serem.
Jabłko obrać,usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać je do zupy 5 minut przed końcem jej gotowania.Doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem każdą porcję można posypać startym żółtym serem.
Pani zima