Anastazja324

Anastazja324

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Zupa cebulowa z jabłkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Trochę inny sposób na znaną już zupę cebulową.

Zupa cebulowa z jabłkiem

Składniki:

Zupa cebulowa z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z jabłkiem
Obraną cebulę pokroić w ćwiartki.Cebulkę ze szczypiorem oczyścić i pokroić na kawałki o długości ok. 2 cm.Boczek pokroić w cienkie paski i krótko podsmażyć na maśle.Dodać czerwoną cebulę i cebulę ze szczypiorem,zeszklić.Całość oprószyć mąką,wlać bulion i śmietanę.Wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Jabłko obrać,usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać je do zupy 5 minut przed końcem jej gotowania.Doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem każdą porcję można posypać startym żółtym serem.