Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa cebulowa z serem

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić na cienkie plaserki, a czosnek zmiażdżyć.

Zupa cebulowa z serem

Składniki:

Zupa cebulowa z serem

 

  • 1 l bulionu mięsnego
  • 4 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mąki
  • 30 dag masła
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 15 dag startego zółtego sera
  • kilka gałązek natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z serem
Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić na cienkie plaserki, a czosnek zmiażdżyć. MAsło rozgrzać w rondlu i przesmażyć na nim warzywa. Oprószyć je mąką i lekko zasmażyć. Zalać bulionem i wymieszać, doprawiając pieprzem, solą i sokiem cytrynowym. Całość zagotować i posypać zółtym serem. Natkę pietruszki posiekać i posypać nią zupę. Podawać z grzankami.

Tagi:

sery ser cebula