Sposób przygotowania:
Zupa cebulowo-ziołowa.
Gotową sztukę włoszczyzny opłukać i włożyć do garnka z wodą,dodać 4 bulionetki o smaku drobiowym lub wołowym,przyprawy zapachowe jak zioła,listki laurowe i ziele angielskie. Gotować na średnim ogniu pod pokrywką.Cebule obrać,umyć,przekroić na połówki i opalić lekko na palniku,wrzucić do gotującego się wywaru.Po 40 min.warzywa wraz z ziołami listkami i zielem,wyjąć,odcedzić i przełożyć na talerz.Cebule pokroić w kostkę i wrzucić do miksera z komorą,zalać przestudzonym bulionem.Zmiksować,doprawić,posypać świeżą natką,a potem przelać zupę cebulowo-ziołową do przygotowanej wazy lub dzbanków.Nalewać sobie zupę do filiżanek do zup czystych i jeść z grzankami z czerstwego pieczywa.