lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Zupa chrzanowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobra zupa chrzanowa...

Zupa chrzanowa

Składniki:

Zupa chrzanowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa chrzanowa
Jajka ugotować na twardo. Wodę, w której gotują się jajka lekko posolić, żeby lepiej ściągały się skorupki. Po ugotowaniu jajka obrać i przemyć pod bieżącą wodą, aby nie została na jajku żadna skorupka. Ugotowane jajka pokroić na ćwiartki. Boczek praz kiełbasę oczyścić, a następnie ugotować w wodzie. Do gotującego się boczku oraz kiełbasy dodać zakiszony żurek i całość dobrze wymieszać. Po chwili dodać do zupy słoiczek chrzanu i również wymieszać. Kiełbasę oraz boczek po czasie wyciągnąć z gotującej się wody i pokroić boczek w niedużą kostkę, a białą kiełbasę pokroić na plasterki. Pokrojony boczek oraz kiełbasę białą ponownie wrzucić do zupy. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprz, solą, liściem laurowym oraz vegetą. Ząbki czosnku obrać i dodać do gotującej się zupy. Na koniec zupę zagęścić śmietaną. Zupę podawać z ugotowanymi jajkami. Smacznego!