Doza

Doza

Kucharz
[Przepisów: 20]

zupa cygańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

zupa cygańska - warzywa i kiełbaska

zupa cygańska

Składniki:

zupa cygańska

 

Sposób przygotowania:

zupa cygańska
Wszystki warzywa dokładnie umyć. Pieczarki i ziemniaki obrac i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Paprykę pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą. Dodadać pieczarki, a na koniec paprykę. Zagotować wodę w garnku i rozpuścić kostki rosołowe. Wrzucić ziemniaki, później składniki z patelni, na koniec dodać czosnek. Jajka ugotwać na twardo, obrać i pokroić w kawałki. W miseczce rozrobić śmietanę z koncenratem i mąką. Można dodac odrobinę mleka lub wody. Dodać do zupy. Doprawić majrankiem, papyką, solą i cukrem. Gotować, aż ziemniaki będą miękie.