MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa- cztery sery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zestaw pysznych serów na gorąco w smacznej zupie.

Zupa- cztery sery

Składniki:

Zupa- cztery sery

 

  • 100g serka topionego śmietankowego
  • 100g sera mozzarella
  • 100g sera feta
  • 100g sera gouda
  • kostka rosołowa warzywna
  • 1 cebula
  • 1 czosnek
  • 1 łyżeczka oregano
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa- cztery sery
Do garnka wlewamy 1l wody i rozpuszczamy w niej kostkę warzywną. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, czosnek przepuszczamy przez praskę.Do bulionu wrzucamy czosnek i cebulę i razem gotujemy przez 10 minut.Ser Gouda ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do zupy.Do zupy dodajemy także serek topiony i wszystko razem gotujemy przez następne 10 minut.Sery się rozpuszczą.Ser feta i mozzarella kroimy w kostkę. Ugotowaną gorącą zupę z serów podajemy na talerzu i posypujemy ją kawałkami sera feta i mozzarelli.Do smaku doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Tagi:

sery ser